Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cookies med jordnötssmör

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Jordnötscookies är givetvis uppskattat, och dessutom fullpackade med nödvändiga proteiner. Hemlagat jordnötssmör är nyttigast!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med jordnötssmöret. Kör jordnötterna några sekunder i en mixer eller i matberedare tills de är grovt hackade. Ringla i oljan och eventuellt en aning salt. Kör i ca 30 sekunder.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Lägg jordnötssmör och smör i en stor skål och rör till det är ordentligt blandat. Tillsätt allt socker och rör igen. Tillsätt ägget, lite i taget och rör ordentligt efter varje gång. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det och blanda till en fast deg.
  4. Lägg de krossade cornflakesen på en tallrik. Rulla kakdegen i valnötsstora bollar och rulla sedan dessa i cornflakes så att det täcker. Placera på bakplåtarna, med lite mellanrum och platta sedan till dem något med handflatan, så att de inte rullar av plåten.
  5. Grädda i 10-12 minuter tills de är hårda, ta sedan ur dem ur ugnen. Lägg över dem på galler för att svalna. Förvara i lufttät burk i upp till 1 vecka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.