Jordnötscookies är givetvis uppskattat, och dessutom fullpackade med nödvändiga proteiner.
Hemlagat jordnötssmör är nyttigast!
Instruktioner
- Börja med jordnötssmöret.
Kör jordnötterna några sekunder i en mixer eller i matberedare tills de är grovt hackade. Ringla i oljan och eventuellt en aning salt. Kör i ca 30 sekunder.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Klä två plåtar med bakplåtspapper. Lägg jordnötssmör och smör i en stor skål och rör till det är ordentligt blandat. Tillsätt allt socker och rör igen. Tillsätt ägget, lite i taget och rör ordentligt efter varje gång. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det och blanda till en fast deg.
- Lägg de krossade cornflakesen på en tallrik. Rulla kakdegen i valnötsstora bollar och rulla sedan dessa i cornflakes så att det täcker. Placera på bakplåtarna, med lite mellanrum och platta sedan till dem något med handflatan, så att de inte rullar av plåten.
- Grädda i 10-12 minuter tills de är hårda, ta sedan ur dem ur ugnen. Lägg över dem på galler för att svalna.
Förvara i lufttät burk i upp till 1 vecka.
Publicerat den
27 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar