Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cookiescheesecake

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Som alternativ till chokladgarneringen kan man smula över krossade chokladcookies

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kakorna och blanda med smöret. Fördela i en form med löstagbar kant ca 22 cm.Ställ kallt ca 10 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna styva med en nypa salt.
  2. Blanda äggulor och socker och vispa det vitt och pösigt.
  3. Tillsätt färskosten. Vispa grädden styv. Vänd ner grädde och äggvitor i färskostkrämen. Häll i kakformen.
  4. Frys tårtan över natten. Smält chokladen i olja i vattenbad. Pensla över den frysta tårtan. Låt tårtan tina ca 30 minuter före servering.
  5. Garnera med klyftade jordgubbar och limeskal.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.