Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

COOKIESMOUSSE

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Passande efterrätt oavsett ålder.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa grädden hårt. Bryt mjölkchokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig. Rör ihop äggulorna i en stor skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör i lite av grädden och sedan resten. Hacka den mörka chokladen och nötterna. Vänd försiktigt ner i moussen. Fyll små glas eller koppar. Låt moussen stelna i kylen minst 1 tim. Garnera med lite hackad choklad och ev mynta. Tips Går bra att förbereda. Står sig bra några timmar i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Disen 12 september 2009

    Mycket god mousse. Jag ökade på receptet lite för jag tyckte det verkade lite lite med bara 2 dl grädde, för jag skulle göra till 6 personer. Alla tyckte det var gott och jag kommer att göra moussen fler gånger. Du får en 4:a i betyg. Tack för receptet Kram Disen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.