Instruktioner
Skär kycklingen i mindre bitar och torka dem väl. Bryn kycklingbitarna runtom i lite matfett i en stekpanna. Lägg över köttet i en större gryta. Salta och peppra. Ansa och strimla purjolökarna, skala och skär morötterna i stavar och strimla fläsket. Fräs fläsket i stekpannan och tag sedan upp det och lägg det åt sidan. Fräs morotsstavar och purjolök i fettet efter fläsket och lägg sen över grönsakerna i grytan. Tillsätt vin, timjan, lagerblad och pressad vitlök. Låt allt småputtra under lock i ca 30 minuter.Skala smålöken och skär svampen i mindre bitar. Fräs lök och svamp i lite matfett. Lägg över det i grytan och tillsätt det stekta fläsket.Låt allt puttra i ytterligare ca 15 minuter under lock. Smaka av grytan som skall vara mustig. Strö över klippt persilja strax innan grytan ska serveras. Servera medkokt ris eller kokt potatis.