Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cornflakes Cheescake

 
Skriv ut

Gott och ovanligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret tillsammans med chokladen. Rör ner cornflakesen. 12 toppade msk av cornflakesmassan sparas till garneringen.
  2. Smörj en bit bakplåtspapper. Kläd springformen med det och resten av cornflakesmassan, som trycks ihop lite. Ställ in formen i kylskåpet.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.
  4. Vispa socker och äggulor vitt och pösigt. Rör i citronsaft och kvark. Vispa grädden till hårt skum.
  5. Krama ur gelatinbladen och smält dem i vattenbad. Blanda ihop ett par matskedar av kvarkmassan med gelantinet, som därefter blandas med resten av kvarken och vispad grädde.
  6. En tredjedel av kvarkmassan fördelas på cornflakesbottnen. Fördela körsbären över kvarken och täck med resten av kvarkmassan. Låt cheescaken stå i kylskåpet minst 1 timme före servering.
  7. Garnera cheescaken med den sparade cornflakesmassan.
  8. Ät och njut!
  9. LYCKA TILL!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.