Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cornflakespanerad pilgrimsmussla med smörad gurka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod förrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt en panna på spisen och täck botten med ca 1 cm matolja.
  2. Salta och peppra pilgrimsmusslorna, vänd dem i äggvita därefter i cornflakes. Se till att de blir ordentligt täckta runt om.
  3. Fritera musslorna 0,5 - 1 min på varje sida. Lägg upp på hushållspapper.
  4. Smält smöret i en kastrull och håll i balsamvinägern.
  5. Skär de skalade och urkärnade gurkhalvorna på sniskan och blanda ner i smörblandningen. Smaksätt med kapris, persilja och smaka slutligen av med salt och peppar.
  6. Lägg upp på tallrikar. Gurkan först och musslorna på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.