I denna coupe varvas glass, frukt, likör och grädde i en härlig symfoni.
Instruktioner
- Dela vindruvorna och kärna ur dem. Skala de övriga frukterna, ta bort kärnor och skär allt i småbitar.
- Koka upp socker och vatten. Låt lagen kallna och smaksätt med maraschino. Häll lagen över frukten och ställ den kallt i 30 minuter eller mer.
- Vispa grädden till skum. Skeda upp vaniljglassen i coupeglas, täck med den vispade grädden och lägg fruktsalladen ovanpå.
- Lägg upp jordgubbsglassen på fruktsalladen och lägg en klick vispgrädde överst. Garnera med maraschinokörsbär och servera genast.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ytterligare ett recept som jag lagat i flera år och som förtjänar ett gott betyg. Queenie och jag har nog rätt likartad smak, och det här är fantastiskt gott och pryder dessutom sin plats på vilket middagsbord som helst.