Large couscous har större korn och är utmärkt att använda till sallad.
Instruktioner
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
- Ansa och skiva zucchinin och auberginen i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Pensla grönsakerna med oljan
och stek eller grilla dem cirka 3 minuter på varje sida.
- Dela tomaterna. Hacka persiljan och myntan. Skala och skär rödlöken i tunna ringar.
- Varva couscous, grillade grönsaker, grovsmulad fetaost, oliver, tomater, persilja och mynta. Ringla lite olivolja mellan varven. Toppa salladen med rödlöksringarna.
- Tzatzikikräm:
Den krämiga turkiska yoghurten passar bäst till tsatzikin.
Skala gurkan ”slarvigt”. Dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Rör ihop yoghurt, olja, vitlök och honung. Blanda i gurkan. Garnera med myntablad.
- Servera med god olivolja och tzatzikikräm vid sidan om.
- Lycka till!
Publicerat den
28 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar