Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cranks apelsin- och bananpudding

 
Skriv ut

David Canters recept på Orange and Banana Pudding. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljsås: Värm mjölk och socker i en kastrull till nära kokpunkten. Vispa samma ägg, vanilj och arrowrot i en skål och tillsätt sedan mjölkblandningen under vispning.
  2. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud såsen på svag värme under ständig vispning tills den blivit så tjock att den fastnar på baksidan av en träsked. Dra av.
  3. Kakan: Skiva sockerkakan, eller lägg ut sockerkaksbotten i en grund karott. Skala apelsinerna, befria dem från allt vitt och hacka dem. Låt saften rinna av och samlas upp.
  4. Skeda saften över sockerkakan och varva sedan apelsin och banan ovanpå. Häll den varma såsen över frukten. Täck karotten och ställ den kallt tills puddingen skall serveras.
  5. Dekorera med vispad grädde och rostade mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.