Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cranks chelseabullar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

David Canters recept på Traditional Chelsea Buns. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förberedelser: Smörj en kakform, 27 x 18 cm, el. motsv. rund. Blanda en knapp dl mjöl med jäst och fingervarm mjölk och låt det stå som startkultur tills den börjar bubbla.
  2. Degsättning: Blanda resten av mjölet med saltet. Arbeta in 25 g smör. Tillsätt jästblandningen och det vispade ägget till en lös deg.
  3. Kavling: Knåda degen på lätt mjölat underlag och kavla ut till 38 x 30 cm, Pensla med smält smör och strö över frukt och socker. Rulla ihop från en kortsida och skär i 12 bitar. Lägg i formen med den surna sidan upp.
  4. Jäsning: Ställ under duk att jäsa tills dess att degen nått kanten.
  5. Gräddning: Grädda i 200°C i 20-25 minuter. Pensla bullarna med varm honung och låt dem svalna i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.