Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cranks skotska pannkakor – dropscones

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

David Canters recept på dropscones a.k.a. Scottish Pancakes. Gräddas genom att skedas i plättlagg eller stekpanna. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman alla ingredienser i en skål under kraftig vispning så att smeten blir ganska tjock, men ändå är rinnande. Hetta upp en lagg eller panna till medelvärme och smöra det. Droppa smetens skedvis på järnet.
  2. Först när det börjar bubbla på ytan och kakan får en tydlig hinna, vänds den och steks gyllenbrun på andra sidan.
  3. Serveras varma med smör och/eller socker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • karsson 18 juli 2011

    Underbara med skivad banan och lite sirap.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.