Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crauti alla tirolese (Mild surkål på tyrolsk vis)

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Crauti på italienska, choucrout på franska, sauerkraut på tyska, alla tre gränsar till tyrolen, den italienska är den mildaste varianten. En väldigt god vän till mig, bjöd på den för länge sedan, jag är annars livrädd för surkål, men denna varianten är jätte god. Den kan omvända många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka fläsklägget med morot, kryddpeppar, lagerblad, salt och peppar, i ca 1-1½ timme.
  2. Ta upp köttet och skär i mindre bitar, lägg tillbaka i spadet, låt köttet svalna i spadet.
  3. Sila lite av spadet, för att använda till att späda kålen med.
  4. Hyvla kålen eller skär den väldigt fint, lägg den i en stor kastrull, så att den får plats, lägg även i löken och äpplebitarna, blanda. Sätt på spisen, inte för stark värme, låt kålen, löken och äpplet bli mjukt, men inte ta färg.
  5. När kålen har sjunkt ihop, lägger man i resten av ingredienserna, låt det koka upp och sänk värmen sen, så den bara småkokar, tills kålen och fläsket, är riktigt mjuk ca 1½-2 timmar, smaka av.
  6. Rör om ett par gånger, så att det inte kokar torrt, späd då med lite av läggspadet, dom sista 20 min, lägger man i köttet från läggen. Smaka av, om manvill ha mer syra, häller man i mer vitt vin, eller om det fattas något annat.
  7. Serveras med ett gott nybakat bröd och två till tre, olika sorters senap, eller ev kokta potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.