Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crazy cheesecake i glas med lakrits

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En vacker cheesecake utan botten. Pröva, den är så good!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär ananas (spar några av de gröna bladen att dekorera med och skölj dem i kallt vatten) och citrongräs i bitar. Lägg bitarna tillsammans i en mixer tillsammans med limesaft och limeskal. Häll upp de mixade bitarna i en sil och låt rinna av över en skål i ett par timmar.
  2. Koka ihop socker och vatten tills sockret löst sig. Skala mangon och skär den i bitar. Mixa bitarna med sockerlagen, ingefäran och den avrunna ananasjuicen. Häll upp i 6 cocktailglas och ställ dem på en bricka. Sätt in brickan i frysen i minst 4 timmar. Gör därefter cheesecaketäcket.
  3. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och vatten i en kastrull tills det börjar tjockna. Häll över i en bunke och vispa kraftigt tills äggsmeten känns helt kall. Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggsmeten med yoghurten och philadelphia. Använd gärna stavmixer så det blir en slät kräm.
  4. Värm citronsaft i en rostfri kastrull, lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i citronsaften. Tillsätt hastigt gelatinet i äggsmeten och vänd i citronskal och grädden.
  5. Häll cheesecakesmeten i glasen över den frysta fruktmixen. Ställ tillbaka glasen i frysen minst 1 timme. Ta fram glasen ½ timme innan servering. Garnera med ananasbladen och strö över lakritsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • persikan_91 23 februari 2010

    Den ska jag göra på torsdag till min killes föredetta chef som kommer på middag

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.