Smaskig chokladkaka i långpanna med som kan räcka till många.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen, rör ordentligt tills allt smält. Ta av från värmen. Rör ner sockret i kastrullen. Blanda mjöl, bakpulver, snabbkaffepulver och vaniljsocker i en skål. Blanda ner det torra i chokladsmeten. Tillsätt äggen, ett i taget och rör till en jämn smet.
- Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Häll ner smeten. Vispa ihop cream cheese, äggvita och florsocker (sikta gärna florsockret genom en sil) Klicka glasyren över kakan och dra lite med en gaffel så att det blir marmorerat.
- Grädda 25-30 minuter i mitten av ugnen. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna. Skär sedan i rutor och toppa gärna med lättvispad grädde och hallon.
Publicerat den
17 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar