Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Creme Brulé - Kallrörd

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En äkta creme brulé....som smälter i munnen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här. Vispa äggulor, socker och innehållet som du skrapat ur vaniljstången. Slå på mjölk och grädde och vispa vidare en stund (2-3 minuter)
  2. Fördela brulén i 10 st ungssäkra små formar (små glas fungerar också). Ställ dessa i en form och fyll på vatten i formen (vattenbad) Grädda brulérna i vattenbadet i 120 grader i ca 1-1½ timme. (skall vara något stelnade). Ta ut brulérna och låt kallna.
  3. Vid servering: Strö över råsocker och bränn av med en brännare. Häll på mjukrörda tinade hallon (ev lite sockrade).
  4. NJUT

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.