Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème brûle med blåbär

 
Skriv ut

Kan det bli godare? :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop äggulor och socker i en skål. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstång med frö, grädde och mjölk, och låt svalna något. Vispa ner i äggsmeten. Häll smeten i smorda portionsformar och grädda i vattenbad i 1 1/2 timme tills krämen stannat.
  2. Blanda bären med 1 msk av sockret. Tryck ner bären mitt i bruléerna och låt kallna. Strö över ett tunt lager socker och bränn av med brännare eller högt upp i ugnen i 250º. Garnera med blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.