Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème brûlé med färska hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ha fyra portionsformar, ca 1 dm i diameter. Har endast gjort receptet med portionsformar. Supergott med syrliga hallon till denna söta dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Sätt på en kastrull med ca 2 liter vatten. Skär ett snitt i vaniljstången, skrapa ur fröna med en kniv. Koka upp med grädden, sockret och mjölken. Se upp så att det inte kokar över eller bränns. Vispa under tiden upp äggulorna i en skål.
  3. Ta gräddmjölken från värmen och ta upp vaniljstängerna. Ta en skopa och en visp och tillsätt under vispning rykande het gräddmjölk till äggen. Efter tre fyra skopor häller du, försiktigt och under kraftig vispning, äggen i kastrullen med gräddmjölk.
  4. Dela upp i portionsformar, ev i fler än fyra. Sätt formarna i en gratängform eller djup långpanna. Häll försiktigt det kokande vattnet runt om så att det blir ett vattenbad. Låt gå ca en halvtimme i ugnen, ev längre.
  5. Prova med att skaka lite på formen, har brûléen stelnat är den klar. Det gör inget om den är lite lös, det tycker jag bara är gott. Har du ingen blåslampa kan du sätta grillen på max.
  6. Strö över ett lager strösocker och gratinera med öppen ugnslucka tills sockret blivit brunt, karamelliserat sig.
  7. Servera med massor av hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • skandium 30 december 2008

    Detta recept är för 8 personer med brule formar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.