Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème brûlée

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod dessert!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela och skrapa ur vaniljstången, värm i en kastrull tillsammans med mjölk, grädde och socker. Låt det nästan koka upp så att sockret löser sig. Ställ åtsidan och låt det stå och gosa till sig i 5 min. Vispa upp äggulorna lätt. Vispa sedan äggulorna med blandningen när den fortfarande är varm. Vispa ganska kraftigt så det inte blir grynigt. Häll blandningen i portionsformar som står i en ugnsform med höga kanter. Häll i kokat vatten så det går halvvägs upp på formarna. Grädda crème brûléen i cirka en timme i nedre delen av ugnen. Använder du låga och vida formar så går det snabbare ca 40-45 minuter. Ta ut och låt svalna innan de kyls ner i kylen.
  2. Före servering är det bara att pudra socker på toppen och bränna av. Har du ingen brännare går det köra snabbt i ugnen med grill på högsta effekt. Lite färska jordgubbar, hallon eller vad ni har i trädgården passar utmärkt till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.