Len vaniljcreme under krispigt täcke.
Tricket för att få ett riktigt krispigt täcke finner du i detta recept!
Om du gillar denna dessert mycket, skaffa en liten brännare. De behöver inte vara dyra alls.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 g.
- Snitta vaniljstången, skrapa ur kornen och lägg korn och stång i mjölken, grädden och strösockret. Koka upp. Tag bort stången.
- Vispa ihop gulorna i en skål.
Häll sedan den heta vätskan över gulorna under kraftig vispning.
- Häll upp i 6 ugnsfasta portionsskålar och ställ dem i en större form. Fyll formen med vatten så att den når upp till 2 cm på formarna.
- Grädda dem stående i vattenbadet ca 20 minuter eller tills krämen stelnat.
- Låt svalna och ställ i kylen för att bli riktigt kalla.
- Strax innan servering strö ett tunt lager råsocker och använd en brännare för att få till ett knäckigt täcke.
Upprepa två gånger. Se upp så det inte bränns.
- Man kan också ställa under het grill ett par minuter, det är svårare så passa det NOGA.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Grymt god å krämig! Godare än på restaurang tycker jag! =)
Underbart god, se dock till att inte ha mycket luftbubblor i formarna. Man luras av hur mycket man häller i.