Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème Brûlée à lòrange

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Apelsin ger en fin brytning i den krämiga brûléen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 125 grader.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, apelsinjuice, apelsinskal, vaniljstång och frön i en kastrull. Låt svalna något.
  3. Vispa ihop äggulor och socker. Rör ner äggsmeten i grädden. Sila blandningen. Häll i ugnssäkra portionsformar.
  4. Ställ i ugnen i ca 1 timme. Låt svalna.
  5. Vid servering, sätt ugnen på högsta grillvärme. Strö ett tunt lager råsocker över brûléerna. Ställ in dem högst upp i ugnen.
  6. Låt sockret karamelliseras. Passa noga så att de inte bränns.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.