Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème brûlée - Chemestry Cremá

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Crème brûlée är en av franska kökets mest uppskattade maträtter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Crème: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut märgen. Vispa lätt ihop alla ingredienser med vaniljen, lägg även ned stången och låt bryléesmeten vila några timmar och ta smak.
  2. Sila smeten och fördela i låga portionsformar. Grädda dem i vattenbad i ugnen cirka 25 minuter på 175 grader till de precis stannat. Låt svalna. Vid servering strör man på råsocker som man knäckar med en gasolbrännare.
  3. Hjortronkompott: Koka en lag av vatten, socker, kryddor, apelsinsaft och likör i 4 minuter. Låt den svalna och lägg I frukten. Lägg citruskompotten över cremèn och strö över det rivna citronskalet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Helgesson 1 februari 2015

    Lite väl mycket socker, kanske skulle det räcka med 125g?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.