Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème brulée med Bailey´s

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har smakat men ej gjort själv. Underbart gott. Tar lite tid men värt varenda minut. Kan förberedas dagen innan och endast karamelliseras serveringsdagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150 grader. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp grädde, mjölk, vaniljfrön och vaniljstången och dra kastrullen åt sidan, låt dra i 10 minuter.
  3. Vispa ner äggula blandat med socker i gräddblandningen och häll till sist ner Bailey´s. Låt blandningen stå och dra ca 30 minuter. Sila och häll upp i låga formar, ca 1 dl i varje form.
  4. Grädda formarna i vattenbad i 150 grader. Det tar ca 40-50 minuter beroende på ugn.
  5. Bruléerna stelar lite när de svalnar men ska ha ”stannat” i mitten när de är klara. Låt svalna och förvara i kyl. Innan servering strös ett tunt lager med råsocker blandat med vanligt socker över bryléerna. Karamellisera med en liten brännare eller under grillelementet i ugnen. Upprepa två gånger och servera bruléen rumstempererad.
  6. Servera med hallon.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MosterNettan 10 november 2012

    Denna dessert ska få avsluta min 3-rätters meny till kvällen! Det känns som om den bli en succé!

  • MosterNettan 11 november 2012

    Det blev en succé! Inte alls krångligt. Var bara lite osäker när jag skulle vispa ner äggula med socker. Visste inte om jag skulle ha i sockret först och äggulorna en och en. Men jag vispade upp sockret tillsammans med gulorn och sen vispade jag ner i blandningen. Det var gott till sista slicken. Skålarna var så renskrapade så jag knappt behövde diska! Tack Lenali, detta blir en favorit i fortsättningen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.