- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Premiärlagade denna underbara dessert och är lyrisk, fantastisk god och lättlagad.
Instruktioner
- Blanda äggulor, grädde, mjölk och socker i en bunke. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Blanda i frön och stång i ägg- och gräddblandningen. Låt smeten stå i kyl i minst 30 minuter men gärna över natten eller dagen.
- Sätt ugnen på 100 grader, sila smeten och häll upp i formar. Grädda mitt i ugnen på en plåt tills smeten stelnar. Kan ta allt mellan 30 minuter upp till 1½ timme beroende på formar och ugn. Känn försiktigt med en knivsudd, bruleen ska vara lite ’kletig’ fortfarande men inte dallrig och ha stannat.
- Lår bruleen kallna och ställ i kylen fram till servering. Strax innan servering strö över ca 1 msk socker i varje form och bränn försiktigt av sockret med en brännare. Låt kallna en stund och servera med bär
Publicerat den
21 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar