Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème Fraiche-tårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Enkelt och snabbt att "baka"...dekorera den här smaskiga tårtan med årstidens frukter och bär...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skilj äggulor och äggvitor.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden tjock.
  3. Blanda äggulor med socker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och crème fraiche.
  4. Vänd försiktigt ner grädden och äggvitan.
  5. Smula kexen. Strö ut hälften av smulorna i botten på en form ca 1,5 l, gärna med löstagbar kant.
  6. Häll i blandningen. Strö över resten av smulorna. Täck med plastfilm och ställ i frysen minst 4 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Eery 14 augusti 2010

    Så gott, så lätt! Blev en uppskattad avslutning på kräftaskivan från femåringens "jättegod glass" till 80 åringens "ja det var gott" (höga betyg för att komma från honom som inte äter sött=)) Jag serverade med varma kokta körsbär, vilket smakade kanon till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.