Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème Ninon

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En klassisk ärtsoppa som jag gärna inleder en middag med. Servera med hembakat bröd eller baguette. En skål med crème fraîche är trevligt att ställa fram så var och en kan ta en klick själv i soppan.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka löken och låt den mjukna i lite smör i en stor kastrull. Lägg i de tinade ärterna någon minut. Häll över i matberedare (eller använd stavmixer), tillsätt de avrunna burkärterna och kör till en fin puré. Späd med 1 dl av buljongen och kör lite till. Blanda sen ärtmoset med resten av den heta buljongen, låt koka några minuter och krydda lätt.Strax före servering rör du ner den vispade grädden. Hetta upp, smaka av och häll i vinet (rumstempererat). Servera i varma tallrikar och slå gärna i lite mousserande vin precis innan du bär in tallrikarna så skummar det extra festligt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.