Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème Ninon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här exklusiva, gröna ärtsoppan med champange, är en av Tore Wretmans klassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken och fräs den i smöret på svag värme tills den är mjuk och syran har försvunnit.
  2. Dela sellerin i små bitar. Rör ner mjölet i lökfräset och tillsätt selleri, buljong, grädde och citronsaft. Sjud i cirka 10 minuter.
  3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt sellerisalt. Rör ner ärterna och låt dem bara bli varma, så behåller de den gröna färgen. Mixa soppan slät och sila den.
  4. Servera soppan varm och slå i en skvätt champagne eller mousserande vin i tallriken. Toppa med ett par strån gräslök och eventuellt lite gräddfil.
  5. Om man vill servera soppan på riktigt klassiskt vis, ska den förses med en klick vispad grädde, uteslut då gräddfilen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.