Den här exklusiva, gröna ärtsoppan med champange, är en av Tore Wretmans klassiker.
Instruktioner
- Skala och hacka löken och fräs den i smöret på svag värme tills den är mjuk och syran har försvunnit.
- Dela sellerin i små bitar. Rör ner mjölet i lökfräset och tillsätt selleri, buljong, grädde och citronsaft. Sjud i cirka 10 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt sellerisalt. Rör ner ärterna och låt dem bara bli varma, så behåller de den gröna färgen. Mixa soppan slät och sila den.
- Servera soppan varm och slå i en skvätt champagne eller mousserande vin i tallriken. Toppa med ett par strån gräslök och eventuellt lite gräddfil.
- Om man vill servera soppan på riktigt klassiskt vis, ska den förses med en klick vispad grädde, uteslut då gräddfilen.
Publicerat den
14 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar