Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème pâtissière

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Klassisk vaniljkräm helt enkelt. Öka antalet äggulor om du vill ha tyngre/maffigare kräm (liknande effekt om du byter ut delar av mjölken mot grädde). Om du minskar på mjölet får du en mer såsig skapelse. Byt ut vaniljstången mot annan smaksättning (rom eller kaffe t.ex.).

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp mjölken med snittad och avskrapad vaniljstång. Vispa samtidigt äggulor och socker vitt & pösigt. Rör ner majsstärkelsen i äggvispet. Ta bort vaniljstången från mjölken. Häll långsamt den kokande mjölken ner i äggvispet samtidigt som du vispar. Häll tillbaka i kastrullen och låt blandningen komma upp emot kokpunkten igen. Vispa konstant och låt den tjockna. Rör ner smöret (har du inte vaniljstång, så skall oftast "kryddan" i först nu). Häll över i en kall skål och täck med plast. Kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.