Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cremefylld havrekaka i långpanna

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Såg detta receptet på www.kokaihop.se. Skall aboslut prova den på jobb! Ser jättegod ut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Deg: Smält smöret. Blanda farinsocker, havregryn, vetemjöl och bikarbonat. Rör om så det blandar sig. Tillsätt det smälta smöret i havregrynsblandningen. Rör om tills det är en smulig massa. Bred ut hälften av degen i långpannan. (resten ska vara ovanpå fyllningen). Grädda i ca 6-8 minuter mitt i ugnen. Under tiden kakan nu gräddas, rör ihop i en kastrull crème fraichen, socker och potatismjölet. Låt sjuda ihop. Efter sjudning tillsätt vaniljsockret. Bred ut fyllningen på den förgräddade kakan. Strö sedan över resten av havregrynsmassan, grädda ytterligare i ca 10-13 minuter. Låt kakan kallna innan du skär den i bitar, fyrkanter eller trianglar.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • Vompa 30 mars 2008

    Vansinnigt god kaka. Har bakat den tre gånger på bara två veckor. Alla som smakat är helt lyriska. Serverade den med vaniljsås och färska bär på Påskdagen.

  • grill 1 juli 2008

    Måste säga....en underbar god kaka. Kommer att göra den många gånger. Helt super. Tack Bodil du är kanon o hitta goda recept.

  • Camilski 4 juli 2008

    Åh så god!!! Denna kan verkligen rekommenderas. Lätt att göra också och det är ju bara ett +! Tack Bodil!

  • bjuranna 30 augusti 2008

    Mycket god! Riktigt sötsliskig. Avnjutes helst kylskåpskall någon dag senare!

  • Lilljeppe 2 september 2008

    Så himla goda! Denna kommer jag göra många gånger till! 5 stjärnor fick den av mig.

  • MajaZoya 3 september 2008

    Jättegod och lättbakad kaka, har haft den flera gånger på barnens fotbollsmatcher när jag sålt fika och det är många som bett om receptet. Passar bra om någon är äggallergiker. Helt klart värd 5 poäng.

  • Madelen73 7 september 2008

    så suveränt god! Enkel o föll i smaken för hela familjen...tom svärmor ;) Tacktack

  • marwis 22 oktober 2008

    Bakade kakan för att bjuda mina arbetskamrater och den blev jättegod. Missade det där med den feta fraichen och tog lätt, men det blev bra ändå. Kanske den blivit ännu godare med den feta vad vet jag. Jag har ju dille på solrosfrön så det blev en näve av det i havregrynssmeten så klart!!

  • lagunen 13 januari 2009

    Ja, inte lyckades jag så bra. Den höll inte ihop tillräckligt, tyckte jag.Smaken får en 3:a

  • lagunen 13 januari 2009

    Ja, inte lyckades jag så bra. Den höll inte ihop tillräckligt, tyckte jag.Smaken får en 3:a

  • Lotten_J 18 september 2009

    Lyckad godbit. Mer som godis än en kaka. Kommer definitivt att göra den igen!!!

  • Miaria 15 maj 2010

    Ja det blir ingen favorit hos oss iallafall. Kakan blev ganska så "smulig" men jag kanske gjorde fel med receptet. Miaria

  • marwis 31 mars 2017

    9 år senare, lika poppis på personalrummet denna gången :) Serverade Arlas passionsfruktsyoghurt till. Blev jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.