Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crêpes med konjaksäpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mumsiga efterrättspannkakor med en skvätt konjak över frukten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa mjöl, salt och ägg till en slät smet. Vispa i mjölk och grädde. Låt smeten svälla i 15 minuter. Smält smöret och vispa ner det i smeten. Grädda tunna pannkakor på en sida i en stekpanna tills ovansidan är torr.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Hetta upp smöret i en stekpanna tills det börjar skumma. Stek äpplena gyllene på medelvärme. Strö över sockret och vänd runt. Häll över konjaken. Låt allt koka upp.
  3. Fördela äppelklyftorna och konjaksskyn över crëpen.
  4. Servera med crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.