Grädda frasiga crêpes och fyll dem med smaskig nötfyllning. Den hemgjorda chokladsåsen blir som grädde på moset. Receptet kommer från Budapest där man kallar crêpesen för Gundelcrêpes.
Instruktioner
- Crêpes: Vispa ägg, mjölk, socker, vaniljsocker, citronskal och salt. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet.
- Rör ner mineralvattnet och låt smeten stå och svälla i 30 minuter. Förbered under tiden nötfyllningen och chokladsåsen.
- Nötfyllning: Koka upp vispgrädden med strösockret i en liten kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och låt koka på svag temperatur i ett par minuter. Tillsätt mer grädde om fyllningen är väldigt tjock.
- Chokladsås: Blanda den hackade chokladen och mjölken i en liten kastrull och värm upp försiktigt tills chokladen smält.
- Dra bort från plattan och vispa hastigt ner äggulorna. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn sås.
- Grädda tunna crêpes i en panna med matolja.
- Rulla in nötfyllningen i crêpen. Värm försiktigt rullarna i smör i en stekpanna och bryn lätt.
- Lägg crêpen på tallrikar, ringla ena halvan med chokladsås och pudra den andra halvan med florsocker.
Publicerat den
17 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar