Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crêpes med stuvad svamp

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med en rejäl sallad till blir detta en bra middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av kantarellerna och grovhacka dem. Skala och finhacka schalottenlöken.
  2. Fräs svamp, lök och vitlök i smöret ett par minuter. Pudra över mjölet och blanda det väl med svampen. Tillsätt vattnet under omrörning och låt koka ihop.
  3. Tillsätt lättcrème fraichen och sjud på svag värme till en krämig och stuvningsliknande konsistens.
  4. Tärna skinkan och blanda ner den i stuvningen med persiljan. Smaka av med 2 krm peppar och konc fond.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Lägg ca 1/2 dl stuvning på varje pannkaka och vik dem till »halvmånar«. Lägg på en ugnsplåt. Strö över ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
  7. Servera med en rejäl, grovhackad tomat- och löksallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tine 17 oktober 2008

    Hej! Jag har gjort ditt recept Crêpes med stuvad svamp Och det var fantastiskt gott. Tach för ett bra recept Tine

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.