Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crêpestårta med fruktkompott

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Det här är en delikat fransk dessert som ofta serveras i Normandie. Tunna crêpes varvas med en fruktig kompott med calvados, en lyxig pannkakstårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält 50 g smör och låt det svalna något. Lägg mjöl, salt, ägg, äggula, apelsinskal, vaniljsocker och 1 msk strösocker i en skål och vispa ihop med elvisp. Vispa ner mjölk, grädde och det smälta smöret lite i taget. Låt smeten vila i kylskåp en timma.
  2. Skala och kärna ur äpplen och päron. Skär frukten i bitar och ringla citronsaften över bitarna.
  3. häll vatten, ½ dl strösocker samt kanel i en gryta och hetta upp. Lägg i frukten och russinen och låt sjuda sakta fem minuter. Rör ut potatismjölet med 2 msk vatten och blanda ner det i fruktkompotten tillsammans med calvadosen. Hetta upp kompotten och ta sedan av grytan från värmen. Rör kompotten slät.
  4. Smält 1 tsk smör i en stekpanna som är ca 20 cm i diameter. Häll i lite smet så att den precis täcker ytan och grädda en tunn pannkaka. Vänd och grädda tills den är gyllene på båda sidor. Gör ytterligare nio crêpes på samma sätt.
  5. Varva crêpes och fruktkompott i en springform och avsluta med crêpes överst. Strö på resten av strösockret och ställ formen två minuter i ugnen på grillvärme tills sockret har smält. Servera desserten varm, ljummen eller kall med lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker och calvados.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.