Perfekt om man har tacofärs över.
Instruktioner
- Tacofärs, är stekt köttfärs med tacokryddor i, ex. rester efter Tacofesten.
- Tacostuvning:
Koka upp 5 dl mjölk. Vispa/mixa ihop 1 ½ dl vatten och 1 ½ dl vetemjöl till en toppredning. Häll redningen i den uppkokade mjölken och låt koka under några minuter under omrörning. Salta och peppra.
- Tillsätt tacofärsen och ta kastrullen från värmen. Tillsätt den rivna osten, rör om.
- Pannkakssmet:
Vispa ihop ägg och tillsätt ca: hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa ihop och tillsätt sedan resten av mjölken och vispa ihop till en slät smet.
- Tillsätt salt och det smälta smöret. Vispa ihop.
Grädda pannkakorna i en pannkakslagg, smöra ev. laggen mellan varje pannkaka. Lägg pannkakorna på hög med den "vackra" sidan neråt på en tallrik.
- Creps:
Gör en i taget. Ta 2-3 rågad vanlig matsked och bred ut på varje pannkaka. Vik in kanten på två sidor ca. 5 cm (kortsidan på de färdiga crepsen) och rulla sedan ihop crepsen.
- Lägg crepsen på ett ugnssäkert fat och strö riven ost över som garnering.
- Gratinera:
I ugnen 175 grader i ca. 15-20 minuter tills osten smält.
- Variationer:
Gör stuvning på ex. rökt skinka, svamp, kassler, korv o.s.v.
- TIPS! De går utmärkt att frys in dem. Förpacka dem styckevis då är de lätta att ta fram precis så många man behöver.
Publicerat den
5 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar