- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En söt marängtårta med smörkräm och grädde. Toppad med frisk kiwi. Passar perfekt till kalas, eller bara till en varm sommarkväll!
Instruktioner
- Maräng:
- Vispa äggvitorna (obs! äggulorna som blir över läggs i en kastrull för senare användning) fluffigt och hårt.
- Tillsätt socker och vispa återigen hårt. Tips: Ta lite maräng smet mellan fingertopparna och gnugga lite. Känner du sockerkornen? VISPA MER!
- Häll i crisp flingorna och blanda med en slev ett par varv.
- Bred ut marängen över en plåt med bakplåtspapper.
- Skjuts i ugn på 125 grader i 80 minuter.
- Låt marängen stå i ugnen och torka till sig i ett par timmar.
- Skär marängen på hälften. Va försiktig så den inte spricker!
- Smörkrämen:
- Sjud upp äggulorna, sockret och mjölet till en kräm. KOKA EJ!
- Dra från kastrullen från plattan och rör ner margarinet.
- Låt krämen stå och gotta till sig i rumstemperatur
- Sätta ihop den:
- Lägg på smörkrämen på den ena maräng bottnen.
- Lägg på den andra marängen som tak över smörkrämen.
- Vispad grädde garneras överst.
- Och till sist men inte minst: KIWI! eller annan önskad topping.
Publicerat den
9 mars 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag undrar vad crisp flingor är?
Jag undrar oxå?