Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crisptårta Med Kiwi

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En söt marängtårta med smörkräm och grädde. Toppad med frisk kiwi. Passar perfekt till kalas, eller bara till en varm sommarkväll!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maräng:
  2. Vispa äggvitorna (obs! äggulorna som blir över läggs i en kastrull för senare användning) fluffigt och hårt.
  3. Tillsätt socker och vispa återigen hårt. Tips: Ta lite maräng smet mellan fingertopparna och gnugga lite. Känner du sockerkornen? VISPA MER!
  4. Häll i crisp flingorna och blanda med en slev ett par varv.
  5. Bred ut marängen över en plåt med bakplåtspapper.
  6. Skjuts i ugn på 125 grader i 80 minuter.
  7. Låt marängen stå i ugnen och torka till sig i ett par timmar.
  8. Skär marängen på hälften. Va försiktig så den inte spricker!
  9. Smörkrämen:
  10. Sjud upp äggulorna, sockret och mjölet till en kräm. KOKA EJ!
  11. Dra från kastrullen från plattan och rör ner margarinet.
  12. Låt krämen stå och gotta till sig i rumstemperatur
  13. Sätta ihop den:
  14. Lägg på smörkrämen på den ena maräng bottnen.
  15. Lägg på den andra marängen som tak över smörkrämen.
  16. Vispad grädde garneras överst.
  17. Och till sist men inte minst: KIWI! eller annan önskad topping.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • johannaN34 9 mars 2013

    Jag undrar vad crisp flingor är?

  • aneleh84 4 april 2013

    Jag undrar oxå?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.