Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Croissanter

 
Skriv ut

Passar perfekt som frukostbröd med marmelad eller sylt och till kaffe eller te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt salt, socker och ca 37 grader varmt vatten. Rör om tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt ägg och vetemjöl, lite i taget. Spara 1-2 dl mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig.
  3. Lägg degen på mjölat bakbord och kavla ut den med mjölad kavel till en ca 1 cm tjock kvadrat.
  4. Hyvla det kalla smöret med en osthyvel och täck halva degen med smörskvorna. Vik över den andra deghalvan. Tryck till i kanterna så att smöret inte kan klämmas ut.
  5. Kavla degen med lätt hand till en avlång kaka. Vik den i tre delar. Låt degen vila på kall plats i 20 min, invirad i plastfilm.
  6. Upprepa förra steget med kaving och vikning två gånger. Låt degen vila kallt mellan varje gång.
  7. Kavla ut degen till 4-5 mm tjocklek, 20x50 cm storlek. Sporra med lätt hand ut 10x10 cm stora bitar och dela dessa på snedden till trekanter. Kavla ut varje bit lite grand och rulla ihop dem från basen (bredaste delen).
  8. Böj croissanterna lätt och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt dem jäsa under bakduk på varm plats ca 20 min.
  9. Vispa upp ägget och pensla bröden. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min på 250 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.