- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Vet att min fru har lagt in en liknande recept, men det här receptet, har jag fått ifrån Mexiko. Underbart goda och ganska enkla att göra, alltid gott som drinktilltugg.
Instruktioner
- Koka potatisen med skalen, (går ej med färskpotatis). Skala potatisen när den är ljummen, pressa till mos.
- Hacka kycklingfilén smått eller kör ett par varv i
matberedan.
- Blanda potatismos, ägg med kycklingköttet, lägg i de resterande ingridienserna, smaka av, krydda ev mer efter eget smak. Låt vila ca15 min.
- Forma blandningen till kroketter, ungefär som en
tumme, doppa först i den vispade ägget, sen i
ströbrödet.
- Stek dem i het stekpanna eller fritera dem, till de fått fin gyllenbrun färg.
- Tips: Går utmärkt att byta ut kycklingenfilé mot tonfisk, kokt fisk eller köttrester.
Vad skulle passa bättre till denna mat än margaritas? Här hittar du ett klassiskt Margaritas-recept
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kroketterna bara smälter i munen! MUMS
det här låter mumsigt ska prova d imon
I've been all over México and never seen these before. They were interesting, though.