Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Croquetas de pollo (Mexikanska kycklingkroketter)

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vet att min fru har lagt in en liknande recept, men det här receptet, har jag fått ifrån Mexiko. Underbart goda och ganska enkla att göra, alltid gott som drinktilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen med skalen, (går ej med färskpotatis). Skala potatisen när den är ljummen, pressa till mos.
  2. Hacka kycklingfilén smått eller kör ett par varv i matberedan.
  3. Blanda potatismos, ägg med kycklingköttet, lägg i de resterande ingridienserna, smaka av, krydda ev mer efter eget smak. Låt vila ca15 min.
  4. Forma blandningen till kroketter, ungefär som en tumme, doppa först i den vispade ägget, sen i ströbrödet.
  5. Stek dem i het stekpanna eller fritera dem, till de fått fin gyllenbrun färg.
  6. Tips: Går utmärkt att byta ut kycklingenfilé mot tonfisk, kokt fisk eller köttrester.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • segerwitch 27 juni 2008

    Kroketterna bara smälter i munen! MUMS

  • nana 2 juli 2008

    det här låter mumsigt ska prova d imon

  • G money 10 augusti 2018

    I've been all over México and never seen these before. They were interesting, though.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.