Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crostata di frutti fresca

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Små och söta italienska pajer med vaniljkräm och färska frukter som toppas med gelétäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp samman mjölet och smöret med fingertopparna. Tillsätt socker, salt, äggulor och mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Degen kan även göras i matberedare.
  2. Pensla portionsformar med smör eller olja. Fodra formarna med degen så att det hänger lite deg över kanterna. Rulla en kavel över kanterna och plocka bort den överflödiga degen. Låt formarna stå i kylskåp i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Vispa ihop och koka ihop mjölk, socker, majsstärkelse och vaniljsocker i en kastrull och rör om tills sockret lösts upp. Vispa ner äggulorna, ett i taget. Vispa tills krämen tjocknat och häll sedan över i en bunke.
  5. Grädda formarna mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt dem svalna.
  6. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp och lägg dem på ett hushållspapper för att rinna av. Värm saft och vatten i en kastrull. Ställ åt sidan, lägg i gelatinet och rör om tills det lösts upp. Kyl gelén och rör om då och då. När det stelnat och är tjockflytande är det klart för att lägga på frukten.
  7. Fördela krämen i pajerna och lägg frukten/bären ovanpå. Skeda över eller pensla dem med gelé.
  8. Servera pajerna i formarna eller stjälp försiktigt upp dem på en assiett. Pudra över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.