Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crostini med räk- och mangosalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passar som förrätt, vickning eller till buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Skär baguetten i lite sneda 1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja och rosta i mitten av ugnen ett par minuter. Passa dem noga! Lägg dem på ett uppläggningsfat.
  3. Dela mangon på båda sidor om den platta kärnan. Skär fruktköttet i ett rutmönster. Vräng skalet och ta loss fruktbitarna. Hacka mangobitarna och 2 dl av räkorna. Blanda samman i en skål och tillsätt limeskal och -saft. Smaksätt med chili, salt, svartpeppar och vit sirap. Lägg 1–2 skedar av salsan på varje crostini. Toppa med resten av räkorna och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.