Cumberlandsås kan ibland vara en aning tam, smakar mest utspädd gelé. Detta är min fars recept på en lite kraftigare variant av det klassiska receptet.
Instruktioner
- Häll vinet i en gryta och reducera till hälften.
- Skala och strimla skalen av frukten. Skala och grovhacka löken. Förväll löken på full effekt i mikro någon minut och skalen mindre än en minut. Lägg lök och skal i reduktionen.
- Tillsätt kryddor och låt det småputtra någon minut så att lök och skal blir genommjuka. Tillsätt gelé och låt den smälta ner. Ta bort från värmen.
- Mixa alltsammans till "lämplig" konsistens med en stavmixer. Tillsätt fruktsaft, sherry och konjak och värm upp igen. Gör geléprov – såsen skall vara trögflytande. Stannar inte såsen, tillsättes gelantin eller pektin i erforderlig mängd.
Publicerat den
11 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar