Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cumberlandsås med lök

 
Skriv ut

Cumberlandsås kan ibland vara en aning tam, smakar mest utspädd gelé. Detta är min fars recept på en lite kraftigare variant av det klassiska receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vinet i en gryta och reducera till hälften.
  2. Skala och strimla skalen av frukten. Skala och grovhacka löken. Förväll löken på full effekt i mikro någon minut och skalen mindre än en minut. Lägg lök och skal i reduktionen.
  3. Tillsätt kryddor och låt det småputtra någon minut så att lök och skal blir genommjuka. Tillsätt gelé och låt den smälta ner. Ta bort från värmen.
  4. Mixa alltsammans till "lämplig" konsistens med en stavmixer. Tillsätt fruktsaft, sherry och konjak och värm upp igen. Gör geléprov – såsen skall vara trögflytande. Stannar inte såsen, tillsättes gelantin eller pektin i erforderlig mängd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.