Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cupcake pop

(1 kommentar)  
Skriv ut

Även jag har gjort ett försök att göra cupcake pops. Här är min tolkning... De är lite tidskrävande och pilliga, men mycket uppskattade av både stora som små!

Ingredienser

Instruktioner

 1. Gör chokladkakan enligt anvisningar på paketet. Låt kakan svalna helt.
 2. Vispa under tiden i hop frostingen (gärna med elvisp) så den blir fluffig.
 3. Mixa den rumstempererade chokladkakan, till smulor, i en mixer, häll upp kaksmulorna i en större skål.
 4. Klicka ned frostingen i kaksmulorna och rör ihop med en sked (ska bli som en fast deg) Rulla till ca 3 cm stora bollar ( eller så stora som önskas) och kyl i minst 30 minuter eller i frys 10 minuter.
 5. Tag ut chokladkaksbollarna och rulla dem avlånga, tag ett litet blomformat pepparkaksmått ca 3 cm i diameter och tryck ned ungefär halva bollen, tryck ut degen så den tar form av pepparkaksmåttet, och degen ovanför trycks och formas så den blir rund ( som en svamphatt).
 6. Tryck försiktigt ut (i detta skede ser cupcake popen mest ut som en svamp) den lilla kakan så den inte förlorar formen och lägg de färdigformade kakorna på ett bakplåtsklätt fat. Kyl i 30 minuter.
 7. Smält under tiden mörk choklad. Doppa den blomformade delen i den mörka chokladen, slå försiktigt av överflödig choklad mot skålkanten, lägg den odoppade kakdelen nedåt på bakplåtspappret och kyl tills chokladen stelnat helt. Smält under tiden rosa choklad (finns att köpa på Kakburken.se) eller färga vit choklad rosa eller vilken färg man nu föredrar.
 8. Doppa den rundade delen av cupcake popsen i den rosa chokladen, och dekorera med valfritt strössel. Kyl en stund innan förtäring... Lycka till!!!:)

Liknande recept

Kommentarer (1)

 • JosieK 2 oktober 2010

  ...ska kanske tilläggas att har man ett eget recept på en god och saftig chokladkaka, kan man ju lika gärna göra den om man hellre vill det, istället för den färdiga kakmixen. Dock känner jag, att det känns tråkigt att smula sönder en "hembakad" kaka, därför valde jag kakmixen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.