Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cupcakes med Ahlgrens bilar

(1 kommentar)  
Cupcakes med Ahlgrens bilar Cupcakes med Ahlgrens bilar
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Tänk på att lägga godiset i mitten, annars kan det fastna i formen! (På bilden blev frostingen inte riktigt som det var tänkt att den skulle bli! ha gärna mer på! :>)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Muffins: Vispa ägg och socker poröst, rör i de torra ingredienserna följt av smält smör och mjölk. Rör om till en smet.
  2. Ställ upp 20 st "amerikanska muffinsformar" på en plåt. Klicka hälften av smeten i formarna. Lägg 4-6 st bilar i varje form (i mitten!) och täck sedan med resten av smeten. Se till att alla bilar är täckta med smet.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 10-12 minuter. (Grädda inte för länge!)
  4. Frosting: Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Vispa samtidigt ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas.
  5. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning - detta moment bör ta ca 10 min( för att vara 100% säker på att frostingen ska bli som det är meningen att den ska, vispa gärna lite längre!). Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång.
  6. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min (vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar frostingen kall).

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Vi 2 november 2008

    Så här blev mina cupcakes! Men jag tkr inte att dem var så fantastiskt goda.. Men dom är ju roliga, och det är väl grejen..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.