Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cupecake med chokladfudge

 
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Cupecake: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör sedan ner smält smör, mjölk och vanilj essens/arom. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  2. Placera ut pappersformarna i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och inte kletiga inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den)
  3. Chokladfudge: Lägg chokladen i en värmetålig skål över en kastrull med skållhett, men inte kokande vatten och smält försiktigt. Lyft bort skålen från värmen och rör i sirapen och smöret. Låt smeten svalna, rör om då och då. När den är på väg att börja stelna är den färdig!
  4. Lägg på fudgen på kall cupcake eller då den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.