Här är det! Ett grundrecept på den läckra lilla skapelsen som man sedan kan variera i oändlighet!
Bara din fantasi sätter gränserna.
Instruktioner
- Cupecakes:
Sätt ugnen på 200 grader om du vill göra stora och 225 grader om du vill göra små. Har du varmluftugn kan du sänka temperaturen ungefär 20 grader.
- Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst med en elvisp.
- Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Låt gärna smeten stå och dra i kylen några timmar så blir cupecaksen toppigare.
- Vill du ha chokladcupecakes så ta även i kakaon.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Utan muffinsplåtens stöd flyter muffinsen ut och blir platta.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och börjar lukta smaskigt.
- Det går också bra att stoppa i ex. mörk eller ljus choklad i cupecaksen eller karameller eller just precis var du vill!
- Glasyr:
Pressa ut saften ur citronen. Vispa tillsammans med smör,
florsocker och vaniljsocker tills det blir krämigt.
- Vispa i färskosten.
- Dela upp glasyren i olika bunkar och färga dem med kamellfärg. Behåll en del av kristyren vit.
- Bred eller spritsa den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fint resept, det funkar säkert jätte bra, men man ska inte ha en flaska karamell färg, bara en droppe arnas blir det väldigt mörkt o är det slöseri XD men jag klagar inte på dig :)
Mycket gott recept! Muffinsen blev fluffiga och fina... Jag fyllde dock inte formarna tillräckligt för att få dem höga.