Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Curry med fläskfilé och köttfärs

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Fläskfilé, köttfärs, paprika och curry blandas i denna goda gryta. Den går utmärkt att förbereda och känns festlig när den serveras med lite olika tillbehör. Använd gärna den nya kokbara crème fraichen om du vill ha en fettsnålare currygryta. Receptet räcker till minst 8 personer så det behövs en stor gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filén i skivor, krydda med 1/3 av saltet och hälften av svartpepparn och bryn dem i smör i stekpanna. Lägg över skivorna i en stor gryta.
  2. Bryn färsen, tillsätt 1/3 av saltet och andra hälften av svartpepparn. Rör försiktigt, det ska bli större bitar av färs som läggs över i grytan. Hacka lök och fräs den i smör tillsammans med curry, pressad vitlök och kardemumma.
  3. Skölj och ansa paprikorna, skär dem i bitar och lägg dem i grytan. Blanda i lagerblad, tomatpuré, vatten, crème fraiche och resten av saltet, rör om och lägg fläskfilé överst. Låt grytan sjuda under lock ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Frenne85 9 oktober 2008

    Mycket gott recept jag har gjort en liten twist på det, personligen tycker jag det är godare att byta ut färsen och ta samma mängd oxfilé istället så du får en lite black&white curry gryta prova gärna det men annars tack för ännu ett recept i boken! // Nicklas

  • uffegw 4 oktober 2009

    Provade din rätt Curry med fläskfilé och köttfärs igår. Riktigt gott. Tack!

  • danestani 6 juni 2010

    Gott. Blev uppskattat hemma . Arbetar på ett äldreboende där vi lagar all mat till de boende och denna gryta uppskattades av dem också.

  • bamse30 19 november 2010

    Kanongott!!

  • sammie 11 september 2011

    Helt klart en 5:a från mej,kanongott:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.