Moroten ger fin färg och fibrer i paneringen. Eftersom de ugnssteks tillsätts inget ytterligare fett. Blomkålen ska inte kokas
innan stekningen utan ska fortfarande ha kvar sin knaprighet när den är klar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i långa, smala bitar och salta dem.
- Riv en morot fint och den andra lite grövre. Blanda samman paneringen. Lägg kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper och bred
på paneringen. Stek kycklingbitarna i ugnen 20 min.
- Dela blomkålen i små buketter. Blanda samman kryddor och salt. Strö det på blomkålen medan de steks i olja några minuter på medelvärme i stekpanna så att de blir lite brynta. De ska fortfarande vara knapriga när de är klara. Blanda samman såsen.
- Sätt gärna bambuspett i kycklingbitarna och servera dem med blomkål, kokt ris, såsen och sallad.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det står 5 st minifraiche. Menar du 5 dl? Receptet åter jättegott, så jag ska testa tänkte jag.