Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Curry på tigerräkor

(1 kommentar)  
 • Serverar: 4 portioner
 • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God krämig curryrätt som jag gärna äter på Mövenpicks restauranter i Schweiz och har skapat om på mitt sätt.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Tina och bryn tigerräkorna snabbt i smör, inte för länge så att de blir sega. De skall fortfarande vara nästan råa. Dela dem på mitten.
 2. Svetta champinjonerna i het panna utan smör, så att de vattnas av. Dela i fyra delar.
 3. Koka riset (långkornigt eller jasminris). Håll varmt.
 4. Koka den gröna sparrisen bara någon minut. Tag bort den nedre lite träiga delen. Spola av i kallt vatten direkt så att sparrisen förblir grön. Dela längs med på mitten.
 5. Fräs curryn snabbt i smör så att den avger sin smak. Häll på grädden, salladen som skurits i skivor och delats och låt koka ihop lite, liksom paprikan (antingen från burk eller skållad och tärnad utan skal). Grädden reder såsen när den kokar ihop.
 6. Lägg i champinjonerna, sparrisen, sist räkorna och låt bli riktigt varmt, men utan att räkorna får koka.
 7. Salta och peppra med cayennepeppar och smaka av. Var försiktig med cayennepepparn. Smaken kommer starkt efter hand. Rätten skall vara mild!
 8. Lägg upp i förvärmda djupa tallrikar och lägg en kudde ris vid sidan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

 • Lunchdax 6 juni 2010

  Jätte/Tigerräkor/Scampi är extremt dåliga för miljön och människorna! De odlas där bara de rika får pengar och de fattiga ingenting. Odlingarna tar allt vatten så att vattenbristen blir ännu större i exv sydamerikanska, afrikanska och asiatiska länder - och gör att de fattiga bönderna inte kan odla något. Räkodling förstör marken med massor av gifter - det tar 30år innan man kan odla exv grönsaker där igen! Och man odlar alltid räkor vid mangroove-träsk, som är extremt viktiga för fisken i haven pga det är en "barnkammare" där allt liv börjar. Nu förstörs mangroove-träsken och fisken i haven (som redan är väldigt överfiskat..) och när mangroove-träsken försvinner bildas också ännu mer naturkatastrofer för alla människor som bor där eftersom mangroove-träsken skyddar mot erosion i marken. Exempelvis klarade sig de länder som huggit bort sin mangroove-träsk mycket mycket sämre och fler dog under tsunamikatastrofen för några år sedan eftersom de stora vågorna annars skulle till stor del stoppas av träsken. Ursäkta all information... argt jag som ser hur scampi blir alltmer populärt i västvärlden på miljöns och de fattigas bekostnad. MEN, ditt recept funkar säkert på vanliga räkor som är bättre. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.