Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currybiffar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Härligt saftiga pannbiffar med god currysmak.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda havregryn, ströbröd, potatismjöl, salt, peppar och curry i en bunke. Rör ner gurkspad och crème fraiche, låt svälla 15-20 minuter. Grovriv den gula löken. Blanda i ägg, lök och sist färsen, blanda så allt blir väl blandat, gärna med degkrokar. Sätt ugnen på 125-150 grader med ett uppläggningsfat i ugnen. Fräs smöret i en stekpanna på ganska hög värme ca 9 av 12 på min spis. Forma färsen till biffar i önskad storlek och tjocklek och stek ca 1-2 minuter per sida. Lägg vartefter in de brynta biffarna i ugnen. När alla biffar är brynta brukar de vara klara efter ca 10-15 minuter i ugnen. Servera med sås och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.