Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currybröd - form eller kuvert

 
Currybröd - form eller kuvert Currybröd - form eller kuvert Currybröd - form eller kuvert
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Uppfann denna idé till en middag där jag skulle ha förrätt med både räkröra och kycklingröra. Det skulle även vara bordsplacering. Degen delade jag då i 2 bitar och gjorde kuvertbröd av den ena. Och formbröd till rörorna av den andra. Gör man båda sorter gräddas kuvertbröden först, sen sänks värmen till formbrödet. Vid gräddningen spreds en ljuvlig currydoft i köket. Gästerna var smått lyriska över det annorlunda brödet. Degen kan ju givetvis göras som 2 formbröd eller 20-24 kuvertbröd.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, salt och socker. Blanda rågsikt, vetemjöl och curry, rör ner blandningen i degvätskan. Blanda mycket väl med degkrokar i minst 15 minuter. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Vält upp på mjölat bakbord och knåda, dela i 2 bitar. Formbröd kavlas ut till en rektangel och rullas ihop, läggs i en smord brödform med skarven neråt. Kuvert bröd görs till en rulle och delas i 10-12 bitar som rullas till bullar, läggs på osmord plåt. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30-40 minuter och sätt ugnen på 225 grader för kuvertbröd, 200 grader för formbröd. Kuvertbröd gräddas mitt i ugnen ca 10 minuter, duscha gärna med vatten sista minuten. Formbröd penslas med uppvispat ägg och pudras med sesamfrön. Gräddas nederst i ugnen ca 25-30 minuter. Låt bröden svalna övertäckta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.