Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currydoftande köttfärs

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Orientisk stil, som curry och kokos. En rolig och fantasifull rätt att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lökarna och hacka grovt. Stek lök och curry i olja, fräs några minuter. Klicka i köttfärsen och fräs under omrörning. Strö över salt.
  2. Häll i kokosmjölk och krydda med basilika. Sjud färsen 2 min och servera direkt ur pannan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nannami 24 mars 2010

    Har gjort den här många gånger även innan jag hittade den här. Jättebra om man har lite köttfärs och är less på den vanliga köttfärssåsen. Serveringsförslag: Servera med kokt ris - helst jasminris, smörvärmd bladspenat, tomatklyftor och rostade kokosflingor. Dryckförslag: Öl, citron- eller mineralvatten. Tips! Variera tillbehören så får du en ny rätt varje gång. Välj tex mango chutney, chilisås, jordnötter, ananaskross, smörvärmd zucchini, stekt banan eller stekta vitlöksklyftor. Duka gärna i orientalisk stil med många små skålar för tillbehören.

  • Windh 13 maj 2010

    Håller med nannami förutom riset... Basmati skall det vara om det är indiskt som gäller! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.