Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currydoftande kycklingsoppa med champinjoner och paprika.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kycklingsoppa är bra och hälsosam mat. När man fått kokt kycklingkött över passar det att göra en soppa med svamp, lök och paprika som övriga ingredienser. Den här soppan skall redas av med mjöl och blir härligt krämig. Det går naturligtvis att använda en grillad kyckling och kycklingbuljong från tärning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär den gula löken i mindre bitar, ansa paprikan och skär den i centimeterstora bitar, skölj och torka champinjonerna och skär dem i skivor. Skär purjolöken i ringar och skölj den under rinnande kallt vatten
  2. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
  3. Fräs den gula löken i oljan, tillsätt svampen och låt den börja få lite färg, rör ner paprika och purjolök, salta och peppra, ställ åt sidan så länge.
  4. Smält smöret och fräs curryn, tillsätt vetemjölet och rör om noga, häll i den uppvärmda buljongen under ständig omrörning mot grytans botten så att det inte bränner fast. Tillsätt grädden.
  5. Rör ner de frästa grönsakerna och kycklingköttet i grytan, låt småputtra tills paprika och purjolöken känns färdiga.
  6. Smaka eventuellt av med salt och nymald vitpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.